От брюнетка в блондинка

Как да станеш идеалната блондинка: някои съвети за преминаването към "светлата страна"



Много е казано за блондинките, а е писано още повече. Смята се, че жените със светла коса са по-харесвани от мъжете. По тази причина, тези,  които природата не е надарила с този желан рус цвят, рано или късно започват да се питат – дали да не стана и аз блондинка?  Но преди да се втурнете към фризьорския салон, си струва да се позамислите, защото да бъдеш блондинка – това си е цяла наука.


Бюджетът
Помнете, че ако сте решили да ставате блондинка, ще трябва да полагате постоянни усилия за поддържане на цвета и доброто състояние на косата. Първо, ще се налага да боядисвате косата си на всеки 4 до 6 седмици, в зависимост от оттенъка, естествения цвят и дължината на косата. Също така ще е необходимо да попълните арсенала си от козметични средства за поддръжка на косата. Изрусяваната коса е една от най-проблемните и се нуждае от допълнителни грижи, за е здрава и блестяща. За всичко това са нужни време и средства. Подготвени ли сте за това?



Изпитанието на блондора
Колкото по-тъмна и гъста е косата ви, толкова повече окислител и време ще са необходими за постигане на желания рус цвят. А това определено уврежда косата. Ако сте с тъмно-кестенява или черна коса, има голяма вероятност нейното състояние в светъл вариант да стане плачевно. Затова преди да започнете се посъветвайте със специалист и  не предприемайте тази стъпка в домашни условия. Ходете на фризьор за процедурите по обезцветяване и боядисване, както и за поддръжка на вече русата коса.




Изберете своя фризьор
Важно е внимателно да изберете своя стилист, който ще поддържа косата ви,  като вземете предвид мнения и препоръки от други клиенти. Трябва да сте сигурни в квалификацията и уменията на този, на когото ще поверите косата си, за тази сложна и многопластова процедура, като превръщането ви в блондинка.

Подходящият рус цвят
Топъл и златист рус цвят, пясъчен, студен и сивеещ, пепеляво рус или меден – оттенъкът задължително трябва да е в синхрон с естествения тен на кожата и цвета на очите. В противен случай ще има дисхармония в цветовете и рискувате да изглеждате твърде неестествено. Ако имате съмнения в правилния избор на русия цвят, консултирайте се с вашия стилист
.
Светли акценти или основно боядисване
Това зависи както от вашето желание, така и от първоначалния „материал”, с който разполагате. Ако косата ви е достатъчно светла, тогава е необходимо само да й придадете повече яркост и динамика. Това лесно се постига с боядисването и изсветляването само на отделни кичури.

Гримът
Косата – това е рамката на вашето лице и когато сменяте цвета на тази рамка, то трябва да промените и това, което е вътре в нея. Ако от брюнетка се превръщате в блондинка, то със сигурност ще ви се наложи да попълните козметичната си чантичка с нов комплект гримове – от фон-дьо-тена и пудрата, до сенките за очи и червилото.

Без значение какви са причините за решението ви да станете блондинка, трябва да се подготвите да приемате с усмивка всички шеги и закачки, които ще чувате по ваш адрес. Но по правило, блондинките не обръщат внимание на подобни дреболии, именно защото знаят, че изглеждат блестящо. 

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.

Няма коментари: