Грим за блондинки. Тенденции - лято 2013

Естествен грим за блондинки

 Природата е надарила блондинката с ефектна външност, която съчетава порцеланова кожа, ярък цвят на очите и руса коса. Основната задача на грима е да подчертае всички тези достойнства и да я направи още по-изразителна. Съветите по избора на точния оттенък варират в зависимост от цвета на очите и цвета на русата коса. Ако не сте естествена блондинка, то изборът на козметика се усложнява, до толкова, доколкото тена на кожата ви е по-тъмен.


 Лице

Най-светлите блондинки по правило имат светла, бледа кожа и сиви или небесно сини очи. Тези блондинки трябва да изберат пудра, която ще направи кожата им прасковена: розово-бяла, телесно розова или светло розова. Руж с коралов цвят  ще помогне да се създаде лека руменина и да се подчертае порцелановата кожа.



Ако косата ви е златиста или тъмно руса, а очите – сини или сиви, то пудрата е добре да е прасковен или телесен цвят. Прасковен руж ще допълни образа на руса красавица.

При пепеляво руса коса, светла кожа и сини, сиви или кафяви очи, идеалният вариант е жълто-розова, розова или бронзова пудра, а ружът с кафеникави оттенъци чудесно ще подчертае скулите. 



За да избегнете ефекта на „претоварено” с грим лице, дневният грим на блондинката трябва да бъде ориентиран към прозрачна пудра. В случая много подходяща е минерална пудра със светлоотразяващи частици.

Очи


На блондинките не се препоръчва използването на агресивен черен молив или очна линия през деня. А за да не изглежда лицето ви провокативно, най-добре е моливът за вежди да е с кафяв, светло или тъмно сив оттенък. Разбира се, при съвсем светли коси изберете светло кафяв или сив молив за веждите, а спиралата според цвета на очите: кафява за тъмни и синя за светло сини или сиви очи.

За притежателките на тъмно руса или медна коса и сини или сиви очи ще подхожда тъмно сив молив за очи и синя или светло кафява спирала за миглите. Ако косите ви са с пепеливо руси, а очите сини, сиви или кафяви, то добре е да изберете спирала и молив за вежди с кафяв цвят.

Сенките за очи за блондинки със сиви или сини очи могат да бъдат небесно сини, сиви, сини или сребристи. А тези от вас с кафяви, по-добре да се спрат на бронзовите оттенъци, макар, че и сивото също е подходящо.





Устни

Общото правило при избора на червило при дневния грим са нежните и пастелни нюанси, които могат да станат по-наситени при вечерния макиаж. Най-светлите блондинки могат да използват през деня червило със светло розов и розово-бежов оттенък, а вечер –  в розовата и коралова гама. 

 Ако косата ви е руса или тъмно руса, а очите небесно сини или сиви, то червилото трябва да е бледорозово, златисто-розово или бежово. А при вечерния грим за предпочитане са кораловите оттенъци.



 И накрая, на притежателките на пепеляво руси коси, светла кожа, сини или кафяви очи, най-добре ще паснат червила с нюанси от бежово до светло коралово през деня. А при вечерния грим плавно да преминат към наситени жълто-розови и розови тонове.





През лятото на 2011 година на мода ще бъдат бронзовите и златисти сенки за очи, които ще създадат неповторим образ и завладяващ поглед. По-дълбоките оттенъци на тези цветове сенки ще подчертаят небесносините, кафявите и зелените очи, а руж с цвят охра на скулите, ще направят по-изразителни чертите на лицето. На устните може да нанесете прозрачен златист блясък и да завършите цялостния образ с малко бронзираща пудра.


Блондинките с медни оттенъци в косата могат да изпробват по-интензивен грим, който ще придаде на чертите им мекота и нежност. Сенките за очи да са с цвят охра, фон-дьо-тенът и пудрата да придават естествен загар, а червилото да е в розово-бежовата гама. С този естествен грим кожата ви ще има здрав и блестящ вид, а очите – дълбочина и сияние.

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.

Няма коментари: