Перфектни къдрици с дифузер



Идеалният вариант за къдравата коса е, след като я измием, да я оставим да изсъхне сама. Но, за съжаление в повечето случаи нямаме време да я чакаме и тогава на помощ идва дифузерът. С тази приставка на сешоара, сушите косата си леко и внимателно, за да се получат красиви къдрици без да стават хаотични и разбъркани.

Какво е дифузер?

Дифузерът е приставка за сешоар, която лесно се поставя на края на неговия струйник. Дифузерът позволява да изсушите бързо косата си, но без силна и насочена струя въздух. Този накрайник  разпръсква въздушния поток, разпределяйки го върху по-голяма площ. Когато използваме дифузер на къдрава коса, тя не се разпилява, заплита, а се получават меки и естествени къдрици.

Как да сушим косата си с дифузер?


Независимо дали имате къса коса със стегнати масури или дълга, с вълнообразни къдрици, вие може да използвате дифузер, за да разпределите топлината от сешоара и да изсушите косата внимателно. Нагласете сешоара си на по-ниска степен и средна температура. Нанесете подходяща козметика за къдрава коса или за блясък. Започнете изсушаването от корените. Работете с кръгови движения, държейки дифузера близо до скалпа под ъгъл от 90 градуса. След като корените изсъхнат, може да наведете главата си и да съберете част от косата си в шепата а с другата ръка доближете дифузера и продължете сушенето. След това отметнете назад и ако има нужда довършете като движите сешоара от корените към краищата на косата. Може да завършите прическата с кратка студена струя, за да я дооформите и да се запази за по-дълго време.

Как да добавим обем на косата си с помощта на дифузер?

Тази приставка на сешоара може да се използва и ако искате да добавите допълнително обем на прическата си. Струите въздух, които се получават през дифузера, са достатъчно леки и нежни, така че спокойно може да се използва и при тънка, слаба или боядисана коса. Преди да започнете сушенето, нанесете в корените серум, спрей или мус за обем или къдрици.  Наведете се напред, като оставите косата си да пада свободно далеч от скалпа. Нагласете сешоара на най-ниска степен. Насочете го към корените и натиснете внимателно с помощта на приставката косата към главата си. Повторете същото по цялата дължина на косата, чак до краищата. Когато косата ви е почти изсъхнала, отметнете главата си назад и с помощта на пръстите си оформете косата в желаната форма.

Още за косата:
Прически за къдрава коса
Грижа за дълга коса
Маски за суха коса

Текст: Мариана Майер, ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.

Няма коментари: