Прически за къдрава коса

Как да подстрижем и каква прическа да изберем за къдрава коса. Грижа за нашите къдрици, масури и букли

Рядко къдравата коса не се нуждае от особени грижи: романтично и непринудено падащите къдрици изискват ежедневно внимание. Малко невнимание от ваша страна и шикозните къдрици се превръщат в необуздана грива, с която може да се справи само истински звероукротител. Подстригването, оформянето и прическите за къдрава коса е особен вид изкуство. Преди да придадете на къдравата коса нова форма, трябва да се убедите, че стилистът умее да работи с къдрици и добре да знае по какво се отличават от правата коса.
Тук ще намерите идеи за прически и оформяне на къдрави и чупливи коси, както и малко полезна информация, как да се грижите за този вид коса.




Основният проблем на късата и къдрава коса е, че след подсушаването бухва и става прекалено обемна. Склонните към това коси са почти неуправляеми. Именно заради това, притежателките на къдрици, рядко носят твърде къса прическа. Когато порасте достатъчно косата започва да пада по-гладко, изправяйки се под собствената си тежест.
Средно дългите и дългите къдрави коси изглеждат не само разкошно, но и имат множество варианти за прически. Може да бъдат на вълни, ситни къдрици, романтични букли и също така да бъдат изправени, с помощта на преса са коса или четка.

Една от тайните на жените със ситно къдрава „афро” коса е нейното измиване, което се прави без използването на шампоан. Идеята е в това, че всеки един шампоан изсушава косата и влияе зле на структурата на естествено чупливата коса. Миенето само с чиста вода и малко количество балсам дава интересни резултати: косата изглежда чиста, но става далеч по-послушна и по-лесно се поддава на оформяне. За тези, които смятат този метод за не съвсем приемлив, има алтернатива – използването на козметика, предназначена специално за къдрави коси. В нея съдържанието на агресивни миещи съставки е по-малко, а хидратиращите съставки са повече, отколкото в другите видове шампоани. При чупливите коси използването на балсам е задължително. Продуктите, които нямат нужда от измиване дават най-добър резултат. Използването им максимално предотвратява отпускането на къдриците след изсушаването на косата. 

Прически за къса къдрава коса
С подходящата подстрижка и правилната грижа, дори късата къдрава коса изглежда здрава и секси. Основното е да се подбере според типа и формата на лицето. Грешката може да ви струва скъпо. Като подстрижете късо къдравата коса, вие доброволно се отказвате от тази относителна свобода и гъвкавост, която ви дава дължината на този тип коса. Имайки предвид, че чисто оптически къдриците растат по-бавно, отколкото правата коса, може да мине доста време, за да поправите ситуацията. Естествено това не означава, че късата прическа непременно ще ви донесе неприятности. Ако подберете правилно прическата си, успешно ще привлечете всички погледи. 

Ако имате широки скули, трябва да се подстрижете така, че косата леко да пада върху тях, като по този начин ще смекчи линията им. Може да отвлечете вниманието от острата брадичка, като изберете по-издължена прическа. Познавайки особеностите на вашето лице и с помощта на подходящия стилист, ще намерите оптималния за вас вариант.
Когато избирате прическа, имайте предвид типа на къдриците си. Вълнистите коси изглеждат особено добре с подстрижка тип „боб” с дължина до брадичката. За ситните къдрици, изберете каскадна и асиметрична прическа, при която отпред косата е по-дълга и пада около лицето, а отзад на врата е съвсем къса. По-дълги кичури на върха на главата и по-къси над ушите и шията, идеално се съчетават с изтънен, къс бретон.



Прически за дълга къдрава коса
Дълга, по-дълга, още по-дълга коса – любимият вариант на повечето жени с къдрави и чупливи коси. Изискваща голямо внимание и грижи, тази коса дарява притежателката си с грива, събираща поклонници и завистници. 

Изборът на подстрижка и прическа за дълга и къдрава коса зависи от това, дали искаме да подчертаем нейната пищност и разкошни къдрици или се стремим да пригладим и изправим, по различни начини. В първият случай трябва да подстрижем косата на дълбоки етажи. По този начин къдриците ще имат достатъчно място, за да се завият и да се оформят красиво. Запазването и поддържането на косата равна по цялата дължина, ще й придаде еластичност и тежест, които ще помогнат по-лесно да я изправяте с преса или сешоар и кръгла четка.

Тенденциите при прическите за дълга къдрава коса този сезон, водят до две основни направления. Хипи-стил, при който косата е разделена на две с прав път в средата и пада свободно надолу по раменете. Ретро-стил – при него косата е оформена на меки вълни или на букли от двете страни на лицето, като от времето на нямото кино. Друга алтернатива за дългата къдрава коса е вчесана назад, в холивудски стил от 60-те години на миналия век.
Отново е на мода и комбинацията от изправена и къдрава коса - все едно сте започнали да изправяте или да навивате косата си и изведнъж решавате, че ви е омръзнало и спирате по средата на кичура.


Още прически:
Абитуриентски прически и грим 2012
Прически с обем


Текст: Мариана Майер, ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите

1 коментар:

Гери каза...

Мерси за страхотните прически .Определено няколко ми хванаха окото и ще ги пробвам!