Перманентен грим




Перманентният грим е процедура, наречена микропигментация и е много подобна на татуирането. Той може да имитира очна линия, молив за вежди или за устни и червило. Когато се направи от специалист, перманентния грим може да изглежда естествен и атрактивен.

Предимства
Перманентният грим е идеален за жени, които трябва да винаги да изглеждат по най-добрия начин, но нямат възможност да го поддържат през целия ден. Така в края на деня макиажът ви ще бъде такъв, все едно току-що сте го поставили.

Подходящ е за дами, които имат алергии към някои видове грим. И разбира се, ако трябва да коригирате нещо в устните или веждите си например, няма да е нужно да го правите всеки ден. Също така може спокойно да отидете на басейн, да влезете в морето, без да се тревожите, че спиралата ви ще се размаже.

Може да изберете цвета на постоянния грим от широка гама цветове, или да бъде направен нов нюанс специално за вас.

Недостатъци
Най-големия недостатък на този вид грим е, че е перманентен. Така, че докато не сте съвсем сигурни, че го искате, не го правете. Освен това има риск да попаднете на не достатъчно квалифициран човек. Проучете добре мястото, където сте решили да се подложите на процедурата, ако имате възможност поговорете с хора, които са ползвали услугите.


Поставяне на перманентен грим

Козметичните татуировки могат да бъдат поставяни в център за пластична хирургия. Там професионален медицински работник, с помощта специален молив за татуировки, ще инжектира под кожата перманентно мастило. Всяка процедура трае от 30 до 120 минути. Слага се местна упойка, за да намали болката при работата. Ако се прави без упойка, процедурата може да бъде доста неприятна. Всички татуировки, включително и този вид, може в началото да изглеждат по-светли или по-тъмни. Не се притеснявайте. Те ще придобият желания цвят само след няколко дена. Възможно е също, за кратко татуировката да се покрие с коричка. Тъй като ще бъдете малко подпухнала през първите 2 до 5 дена, може да направите перманентния грим в петък. Така в понеделник, като отидете на работа, отоците ще са поспаднали.
Цена

Цената за поставяне на перманентен грим варира, в зависимост от козметичното студио, където ще отидете, качеството, резултата и от това, колко зони трябва да бъдат татуирани. Проучете повече от едно място, преди да вземете окончателно решение. Обикновено по-високата цена идва и от качеството на услугата и квалифицирания персонал. Нашият съвет е да не пестите от това. Тук става въпрос не само за външна красота, но и за вашето здраве.



Рискове при перманентния грим

Козметичните татуировки сега се предлагат почти навсякъде и най-големият риск е да попаднете в ръцете на недостатъчно обучен човек. Също така, ако се използват замърсени игли, това може да причини не само инфекция, но така се пренасят и различни зарази. Мастилото трябва да е медицински тествано и от много добро качесто, за да не причини възпаление.

Поставянето на козметични татуировки изискват изключителна прецизност и стабилна ръка. Ако татуираната вежда е поставена по-високо, може да имате постоянно учудено изражение. Рисуването на очен контур също оставя много малко място за грешки.

Ако перманентния грим е поставен небрежно и некачествено, става много трудно свалянето му. Премахването на татуирана очна линия или вежда с лазер, може да увреди фоликулите на косъма и в резултат на това веждите или миглите да почнат да падат.

Козметичното татуиране на руменина по бузите обикновено се прави и се предлага от непрофесионалисти и често изглежда ужасно неестествено. Естествения цвят на страните се променя постоянно – всеки сезон, всеки ден, дори всеки момент. А татуировката не се променя и затова започва да изглежда дори смешно. Ако по-късно решите, че поставянето на изкуствена руменина е било грешка, много трудно ще бъде да я поправите. Тези участъци от кожа, които са били татуирани, може да почернеят от контакта си с лазера.

Тази информация няма за цел да ви откаже от поставянето на перманентен грим, който разбира се има и своите положителни страни. Тук сме изброили всички възможни рискове, които трябва да прецените и нещата, с които да се съобразите при взимането на това решение. Затова проучете добре мястото, където сте избрали да се подложите на тази процедура и специалистите, които работят там. Поговорете с тях, задайте им въпроси, кажете им нещата, които ви притесняват. Ако сте в добри ръце, няма от какво да се тревожите.

Мислете си, колко е приятно, когато завали, вие без притеснение да обърнете лице към капките и да се тревожите, че по бузите ви се стичат реки от спирала и очна линия! Оставете другите да се крият по чадъра!

Още Грим:
Грим за кафяви очи
Грим за блондинки. Тенденции - лято 2013
Качествена или фалшива козметика
Прости правила за красив грим

Текст и снимки: Мариана Майер, ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите, цитиране на източник и публикуване на активна връзка (линк )към оригиналната статия.

Няма коментари: