Грим за кафяви очи


съвети за грим
Грим за кафяви очи
Тъй като кафявото няма противоположен или допълващ цвят от цветната палитра, повечето цветове грим са подходящи за жени с кафяви очи. Следвайки тези прости насоки, момичетата с лешникови очи, ще подчертаят естествената си красота и ще изглеждат перфектно.

На кафяви очи отиват и стоят добре повечето цветове сенки. Определящото в случая обикновено е нюансът и наситеността на цвета – дали са почти черни, или лешникови, или със златисти или зеленикави оттенъци. Освен това спокойно може да се използва, както черен, така и кафяв молив или очна линия. Обикновено кафявият молив стои по-добре за дневен грим, а черният – за вечерен.

Грим за тъмно-кафяви, почти черни очи

Ако имате тъмно-кафяви очи, тогава за вас са подходящи сенки със средно тъмни и тъмни тонове. Опитайте с цветове като слива, въглен или тъмно-зелено. Ако изберете тъмно-кафяво и бледо-моравото също няма да сбъркате. Златните и бронзови сенки са идеални за летния сезон или за празничен повод.
Разгледайте внимателно очите си в огледалото и вижте какъв цвят са най-светлите петънца и изберете този нюанс за сенките, с които ще ги очертаете.

Грим за средно-кафяви очи

Притежателките на такива очи, могат да се спрат на сенки със зелен, виолетов или бронзов цвят. Всъщност, ако имате кафяви очи, които не са, нито много тъмни, нито много светли, може да носите практически всеки цвят от палитрата с гримове. Зелените и лилави сенки са идеални за през деня, като се съобразявате с етикета и не ги правите твърде наситени и ярки. За излизането вечер, може да експериментирате, като комбинирате сенки за очи с неутрални тонове и металическа очна линия с цвят на мед или бронз.

Грим за светло-кафяви, златисти очи

Ако имате светло-кафяви очи е добре да избягвате черната очна линия или молив за очи. По-добре използвайте тъмно-кафява. Нанесете неутрален цвят сенки на самия горен клепач и по-тъмен нюанс на същия цвят на гънката на окото. След това очертайте окото със златно или зелено, за да изпъкнат точно този цвят точици от цвета на ириса ви.
За много светло-кафявите очи, тези с цвят на лешник, са подходящи съчетания на сенки с цвят шампанско с молив и очна линия във виолетово, бронз или кафяво, които идеално ще подчертаят красотата им.

Още за грима:

Грим за блондинки

Текст: Мариана Майер, ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.


Няма коментари: