Красиви вежди в 6 лесни стъпки



Не трябва да забравяме, че веждите рамкират лицето ни и по естествен начин насочват вниманието към очите. Чифт добре оформени, плътни и поддържани вежди са най-лесният начин да изглеждаме добре, плюс това, вярвате или не – могат да свалят години от вашата възраст.

Не сте родени с гъсти, плътни вежди? Или пък с възрастта са започнали да оредяват. Няма проблем, направете си фалшиви! Ето как в няколко лесни стъпки.


1. Оформете веждите и махнете излишните косъмчета. Почистете добре и подсушете. Най-добре е да използвате почистващи продукти без добавени мазнини, с които да отстраните остатъци от кремове и серуми в зоната около веждите. 


2. С подходящ по цвят молив за вежди, внимателно очертайте долната и горната граница, като започнете от вътрешния ъгъл и ги съедините при външния край.


3. С много тънка четка и с водоустойчив туш с цвят, близък до вашия естествен (или с много тънък молив), попълнете празните места, като рисувате къси, леки чертички. Помнете, че трябва да спазвате посоката на растежа на косъма.
4. Докато тушът не е засъхнал, разнесете цвета с помощта на четчица от безцветна спирала. Ако нямате специална, може да използвате и такава за очи, която предварително добре сте почистили. Правете леки движения навън и нагоре. Ако имате нужда от още цвят, за да се получи равномерно навсякъде, просто нанесете от туша, където е необходимо и повторете тази стъпка. 

5.
Помнете, че тънкият край на веждата, трябва да бъде на една линия с долната част на вътрешния й долен ъгъл. С клечка за уши, внимателно почистите краищата.



6.
Имате плътни, добре очертани и оформени вежди! Готови сте за парти!





Имайте предвид, че както всяка промяна, която правите по лицето си, е добре да я пробвате няколко пъти, преди официалната ви поява. Все пак ръката има нужда от малко тренинг.

Не забравяйте да почиствате добре лицето си от грим всяка вечер преди лягане. За целта използвайте мляко или лосион, подходящи за вашия тип кожа. След това с масажни движения нанесете подхранващ крем на лицето и шията.

Вижте също:
Грижа за кожата през зимата
Прости правила за красив грим

Видове четки за грим




Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът e собственост на авторa и e под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста става единствено с писменото съгласие на авторa и публикуване на активен линк към оригиналната статия.

Няма коментари: