Грим – 4 грешки, които да избегнем


1. Твърде много руж.
Ружът трябва да изглежда естествен, свеж и да стои красиво. Нанася се преди какъвто и да е друг цвят (сенки или червило) на лицето. Ако изглежда така, че ако само набързо добавиш гланц за устни и спирала и си готова да излезеш – значи си постигнала целта.
Най-добрият цвят за ружа. Не, това не е кафявият, а прасковено-розовият. Изберете някой с лек блясък и прасковен цвят – той ще изглежда свежо и ще подмлади всяко лице.
И винаги всичко опира до точното място на поставяне. Лесно е! Усмихнете се. Потупайте леко с четката бузата си, там където се изчервявате. Повторете и с другата страна. Готово!
2. Морско синьо, тъмносиньо, всякакво синьо.
Всички сенки в тъмносиньо, сиво-синьо или друго синьо правят така че кръговете под очите ви да изпъкват. Забравете за тях. Използвайте сенки и моливи за очи в по-топли бронзови и кестеняви тонове.
3. „Изглеждаш уморена. Сигурна ли си, че си добре?”
Всички сме задавали и ни е бил задаван този въпрос. Ако хората ви питат дали сте уморена, когато не сте, то причината може да е във вашия грим. Неправилното подбиране на цветовете може да направи кожата ви да изглежда „уморена”. Как става това. Ако неволно сте изпозвали розово-сив руж, бледомораво червило, дори фондьотенът може да сивее. Този цвят кара кожата ви да изглежда уморена, като изважда от нея сивия отетнък.

Добрата новина е, че не се нуждаете от нощен крем за лице, а от други цветове. Вземете бял лист хартия и на него поставете гримовете си. Какъв цвят виждате. Ако това е сиво – сте открили виновника. Така че, преди да хукнете към магазините за козметика и да купувате различни маски и освежаващи кремове, просто премахнете сивото от палитрата на гримовете си.
4. Стара школа - излизане извън контура на устните.
Очертавайки устните извън естествените им контури, не ги прави да изглеждат по-големи. По-скоро изглеждат клоунски. Ако искате оптически да увеличите устните си – използвайте цветовете и гланца. Изберете си червило с 1-2 тона по-тъмно от естествения цвят на устните. Не излизайте и милиметър от естествените очертания. След това поставете гланца. Той отразява светлината и илюзорно увеличава устните ви.

Има толкова много видове грим, с които може да експериментирате. Пазете се от тези малки грешки и пътя към това да изглеждате превъзходно е отворен.

Текст: Мариана Майер;
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.  

Няма коментари: