Изберете бижу, според зодията си


Скъпоценните камъни и астрологичните знаци

Втора част

23 септември – 22 октомври
Тази зодия изобразява баланса, който трябва да постигнем чрез делата си през годините. Също везните символизират израстването на любовта, водеща до единство. Тяхната управляваща планета е Венера. Представителите на зодия везни могат да избират своите скъпоценности с жълти камъни – топаз, кехлибар, цитрин.

23 октомври – 22 ноември
Скорпионът е един от най-могъщите знаци на зодиака. Той притежава двойствена сила. Може да пропадне до най-дълбокото дъно и да се издигне до най-високите върхове. Скорпионите биват водени от войнствения Марс. Техните скъпоценни камъни са тези с червен и пурпурен цвят – рубин, гранат, корал, червен яспис, кървав камък.
23 ноември – 21 декември
Това е знакът на висшия идеализъм и благородство. Стрелците са най-одухотворената и експресивна зодия. Те са под влиянието на Юпитер. Стрелецът трябва да украси благородната си осанка със сини скъпоценни камъни – сапфир, лазурит, син топаз, содалит.


22 декември - 20 януари
Този знак обозначава мистерията на най-тъмната нощ и едновременно блясъка на най-светлия ден. Козирогът символизира преминаването по моста на тъмнината, преди достигането на искрящата бяла светлина. Стремежът на представителите на тази зодия е завоюването на собственото им его. Подвластни са на планетата Сатурн. За козирозите са подходящи скъпоценни камъни в бял или черен цвят – черен турмалин, гагат, лунен камък, опал, перли.
21 януари – 19 февруари
Този знак символизира издигане в общуването и работата в екип. Целта на Водолея е да постигне единство на цялото или цялост в единството. Техен небесен помощник е Сатурн. Чистите сини камъни са подходящите за тази зодия – син топаз, лазурит, сапфир.

20 февруари – 20 март
Представителите на този знак са самоотвержени и безкористни. За тях тези качества са най-важните при постигане на успеха. Това свидетелства за техния неуморен дух, целящ да спази човечеството от лапите на алчността. Водач на рибите е планетата Юпитер. Скъпоценните камъни, подходящи за рибите са светлосините и тези с цвят индиго – син топаз, индигов сапфир, лазурит.

Изберете си различен скъпоценен камък за всеки ден от седмицата.

Ако искате да носите някакъв камък за конкретен ден от седмицата или този, който представя деня, в който сте бил роден, ето табличка за вас:

Ден от седмицата
Управляваща планета
Подходящ камък
понеделник
Луна
перли, лунен камък
вторник
Марс
рубин, гранат, корал
сряда
Меркурий
тюркоаз, сапфир, лазурит
четвъртък
Юпитер
аметист
петък
Венера
смарагд, малахит, ахат (нефрит)
събота
Сатурн
диаманти, опушен кварц, опал
неделя
Слънце
кехлибар, злато, топаз


Може да изберете бижутата си и според месеца, в който сте родени:

Месец
Скъпоценен камък


Януари
гранат


Февруари
аметист


Март
кървав камък, яспис


Април
сапфир, диамант


Май
изумруд


Юни
ахат


Юли
тюркоаз


Август
халцедон


Септември
хризолит


Октомври
берил


Ноември
топаз


Декември



текст: Мариана Майер
снимки: Интернет
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.

Няма коментари: