Цветни идеи за грима през лятото

Малко помощ при гримирането на очите!

С идването на пролетта, лятото и топлото време, започваме да мислим за почивки и разбира се за море. И заедно с това ни се иска да внесем малко повече настроение и цвят в ежедневието си. Често това става с дрехите, обувките, аксесоарите и разбира се гримът. Купуваме пъстри палитри и сме готови да експериментираме с цветовете. 


През пролетта и лятото на 2009 година актуален ще бъде наситеният и смел грим. Акцентът ще бъдат очите, а за устните оставете естествените тонове. Може да смесвате по няколко нюанса сенки от един и същи цвят или да съчетаете различни цветове, например розово, лилаво и синьо. Всеки цвят, който ви допада, може да смятате за актуален тази година – зелено, кафяво или синьо. Лилаво, кафяво или теракота. Колкото по-ярко и наситено, толкова по-добре. Комбинации като жълто и черно, зелено и златно, ярко синьо и розово.

Цветен молив за очи, очна линия или спирала – само изберете, подходящият към сенките.

Има няколко принципа при гримирането на очите


  • Започва се с нанасяне на най-тъмния тон по дължината на долния клепач. Внимавайте линията да е тънка и равномерна. Подчертавате външния ъгъл на окото.
  • Със същия цвят може да гримирате целия горен клепач. Другият вариант е да изтеглите линията от долния до средата на на горния.

  • Нанасяте по-светлия нюанс сърху останалата част от клепачите, като подчертавате вътрешния ъгъл на окото.
  • Двата нюанса на сенките се разнасят в средата на клепача до пълното им „преливане”.
  • Под извивката на веждите се използва най-светлия тон. Често това може да са и сребърни, златни или блестящи сенки.
    • Изберете подходящ молив за очи, с който да очертаете вътрешната страна на окото.
    • Тази година се завръща и очната линия. Използвайте я за подчертаване на горния клепач.
    • Избирайте водоустойчиви молив и очна линия. С тях по-лесно ще избегнете размазване или разтичане.
    • За повече блясък може да сложите брокат на клепачите.
    • Накрая поставете няколко слоя спирала на миглите, като внимавате да не се слепнат. Може да разделите с гребенче за мигли.
      • Ако очите са силно и цветно гримирани, то нека червилото да е с естествен цвят. Нека контурът на устните се откроява съвсем леко. Добавете блясък или гланц за устни.
      • Обикновено цветът на червилото се съчетава с този на лака за нокти. Може обаче да боядисате ноктите си, в комбинация със сенките за очи.
      • Използвайте подходящи четки за грим. С тях ще ви бъде по-лесно и резултата – по-добър.



      Най-важното е да не се страхувате да експериментирате. Внимавайте в съчетанието на цветовете на дрехите, обувките и грима. Добре е да има цветове, но нека не са прекалено много. Дайте си достатъчно време да пробвате различните варианти преди да трябва да излизате. За през деня оставете по-леките и пастелни тонове, а вечер – слагайте наситени цветове, блясък, брокат.


      По възможност се гримирайте на светлина най-близка до дневната. Така няма да рискувате да прекалите с грима и да го разберете, чак когато вече сте навън.


      Tекст и снимки: Мариана Майер; ИК "Майер"®
      Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.

      Няма коментари: