Да изберем бижу, според деколтето

За всяко деколте - подходящо колие

Всичко, което е свързано с модата и личния стил е от значение. Ние, като жени, обръщаме внимание и на най-малкия детайл. Съчетаваме дрехите по цвят и материя, съобразяваме се с особеностите на  фигурата ни, но в същото време следим и последните модни тенденции. И, разбира се, не на последно място поставяме аксесоарите – чанти, обувки, бижута, шалове, очила.

Няма жени, които да не обичат бижута. Всяка от нас има колекция от безценни съкровища, която често допълваме с повод и без повод. Обичаме да ги подреждаме грижливо в кутията и с удоволствие да ги вадим, за да изберем най-подходящото за конкретния случай – обици, гривни, колиета, пръстени.


За да може бижуто да изпъкне и от своя страна то да подчертае нашата хубост, трябва да се съобразим с редица фактори. Що се отнася до колието, едно от основните неща, безспорно е типът на горната дреха и по-специално – деколтето. То е онази важна част от дрехата, която подчертава в най-голяма степен красотата на женското тяло – шията, бюста, раменете. И така, от една страна, в гардероба си имаме блузи и рокли с квадратни, остри или заоблени деколтета, високи яки или дълбоко изрязани, тип „прегърни ме”, с презрамки или без, с яка или деколте тип „лодка”. От друга – разполагаме с различни видове колиета – дълги и къси верижки, с висулки и камъни, дебели, тънки, тип „яка”…

Това многообразие може да се превърне в проблем, ако не знаем как да ги съчетаем и често залагаме на сигурното, като по този начин част от бижутата ни си остават на тъмно в кутията. Затова, за да имаме идеалната комбинация – вид деколте с тип огърлица и да не оставяме скъпоценностите си да стоят вкъщи, може да се възползваме от тази нагледна таблица:




Още по темата:
Изберете бижу, според зодията си

Вижте също: 
Топ 5 спирали за дълги и гъсти мигли
Как да си изберем подходяща прическа

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът e собственост на авторa и e под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста става единствено с писменото съгласие на авторa и публикуване на активен линк към оригиналната статия.

Няма коментари: